duminică, decembrie 21, 2008

Despre Sinaia

Sinaia, cea mai cunoscuta si eleganta statiune balneo-climaterica din Romania, este situata la o distanta de 123 km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Henri Coanda si 37 Km de Brasov, pe drumul national DN1 Sinaia ce leaga Valea Prahovei de Transilvania siMuntenia

La o altitudine de 850 m in mijlocul muntilor Bucegi (2500 m altitudine) si are o clima subalpina, este cautata de turisti atat in timpul iernii pentru sporturile de iarna cat si vara pentru excursiile ce se pot organiza in muntii Bucegi si in regiune. La partiile de schi se poate ajunge cu telecabina. La altitudinile de 1400, respectiv 2000 m sunt numeroase piste de schi.
In timpul verii se poate ajunge si pe jos pe platoul situat la 2000 m altitudine in circa 6-8 ore. De acolo incep o multitudine de trasee montane. Datorita climei blande cat si a aerului ionizat, localitatea este recomandata pentru tratarea asteniei si a stresului. 

In localitate se poate vizita castelul Peles, resedinta de vara a regilor Romaniei, si o manastire din secolul XVII.

Cu un bogat trecut cultural, fosta resedinta a regilor, ofera inca turistului insetata de natura prilejul de a beneficia de aerul curat si de a-si desfata ochii cu privelistile uimitoare oferite de natura.

Amplasata pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi statiunea montana Sinaia este cuibarita intr-un culcus verde oferit de poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului ce incadreaza statiunea.

Niciun comentariu: