vineri, septembrie 17, 2010

Primariile încep executările silite

După 15 octombrie, cetățenii care nu și-au plătit impozitul pe 2010 pe case, terenuri și mașini se pot trezi cu conturile blocate. Scapă doar cei care lucrează fără carți de muncă, n-au conturi bancare și nici proprietăți. În sectorul 4 al capitalei 18 000 de cetățeni s-au trezit cu conturile blocate.

Procesul este următorul: primăriile întâi înștiințează, apoi somează și în final trec la executarea silită. Însă sunt și persoane care scapă, cerșetorii și prostituatele caz în care se declară insolvabilitatea și sunt urmărite timp de 5 ani. După 5 ani debitul se prescrie.

Practic acest presupune foarte multă muncă, blocarea conturilor se face cu hotărâre judecătorească, iar în ceea ce privește sumele mari aceste eforturi se justifică dar în cazul sumelor mici este mai mult o pierdere de timp, în plus volumul de muncă per angajat al primăriilor este mai mare având în vedere disponibilizările.

În principal, cred că, acest articol din Gândul a fost publicat în speranța că sperie o parte din contribuabili și aceștia de bună voie își vor achita datoriile către primării.

LINK : http://tizo.ro/my_page.php?uid=10861877
http://www.okazii.ro/catalog?user_list=mhcrnl 

Niciun comentariu: