vineri, februarie 04, 2011

Cursul de schimb euro/leu pentru iunie 2011

Pentru următoarea jumătate de an, cuvântul de ordine în privința cursului de schimb este stabilitatea. Protejat de rezervele valutare de la BNR și de lipsa unor evenimente care să-l scoată de pe orbită, leul ar avea toate șansele să întâmpine relansarea economiei la același curs cu care a traversat recesiunea.

Acordul cu FMI va influenta cursul de schimb pe toata perioada anului si este posibila o scadere in trimestrul I de pana la 4,1 lei pentru un euro. Transele de bani vor acoperi, insa, nevoile de finantare si balanta Romaniei.

Pana la sfarsitul anului, moneda nationala va reusi sa recupereze o parte din ce a pierdut si se va intari pana la nivelul de 4,15 lei pentru un euro, sau chiar pana la 4 lei.



Previziunile băncilor comerciale din România estimează pentru euro la sfârșitul lunii iunie 2011 un curs între 4,05 - 4,3 lei. Acest curs pare susținut și de către BNR care prin vocea guvernatorului Mugur Isărescu declara la Bloomberg: "unii spun că am menținut deliberat o marjă de fluctuație a cursului între 4,1 și 4,3 lei/euro, așa încât eu am replicat că dacă marja în care se mișcă leul este între 4,1 și 4,3, atunci mie personal îmi convine".

Niciun comentariu: