sâmbătă, noiembrie 15, 2008

Crearea unui site web

Pe internet sunt disponibile milioane de site-uri web, în principiu fiecare se încadrează în una din aceste cinci categorii:
  1. Site web familial, personal.
  2. Site web dedicat unui hobby.
  3. Site web pt. o organizaţie.
  4. Site web informaţional pt. o firmă.
  5. Magazin virtual on-line.
Pt. început aveţi nevoie de un editor de pagini web şi acesta este Mozilla Composer - click şi descarcaţi. Download now în zona verde.


Acum aveţi nevoie
de un server web pe care să gazduiţi site-ul, nimic mai simplu, puteţi contra sumei de 2 Euro lunar fără TVA să inchiriaţi un domeniu pe site-ul MyVodafone şi să-l plătiţi odată cu factura telefonică.


Cum popularitatea internetului a crescut tot mai mult în fiecare an, multe companii au început să-şi ofere produsele spre a fi cumparate on-line. Aceste tipuri de site-uri web combină comerţul cu internetul şi sunt numite site-uri web de comerţ electronic. Unul dintre cele mai cunoscute este Amazon.com., un alt site este www.WalMart.com.
Site-ul meu este www.darza.ro, pentru al vizualiza scrieţi în director numele lui.
Un site web de comerţ electronic trebuie să ofere urmatoarele funcţionalităţi:
  • Să afişeze produsele disponibile împreună cu preţul lor.
  • Să ofere utilizatorului posibilitatea de a adăuga unul sau mai multe produse în "coşul virtual de cumpărături".
  • Să accepte informaţiile de plată de la client. [De obicei acest lucru presupune furniyarea de către client a numărului cărţii sale de credit.]
În acest capitol veţi construi propriul dvs. site web de comerţ electronic care să aibă implementate aceste caracteristici.


Niciun comentariu: