duminică, noiembrie 30, 2008

Nebunia cumparaturilor

Până mai ieri credeam ca numai în România se poate da buzna în supermarketuri şi că acestea sunt pline până la refuz numai în draga noastră ţărişoară. M-am înşelat în ţara unchiului Sam, supercivilizată, se poate chiar muri din dragoste de shoping.
N-am înteles încă până la acestă ora de unde vine această frenezie nebună care bagă oamenii in spital. De produs se va produce în continuare şi nimeni nu va rămâne fară să fie servit. 

Vinerea Neagră, aşa cum este supranumită ziua în care încep reducerile, nu a avut niciodată un sens mai propriu. Potrivit poliţiei, aproximativ 20.000 de persoane au luat cu asalt hipermarketul şi au smuls uşile.

Pe lângă bărbatul ucis, au mai fost internaţi în spital patru angajaţi ai magazinului şi o femeie însărcinată. De altfel în toată America, sute de oameni au făcut cozi în faţa uşilor, ca să fie siguri că ajung primii la rafturi.

  1. Să fie de vina reducerile, am ajuns din cauza crizei mondiale să numarăm şi ultimul cent?
  2. Să fie oare nebunia de a fi primul care dă buzna în hipermarket pentru a te lauda la prieteni?
  3. Sau am înebunit cu toţi?
Rămâne regretul a ceea ce sa întâmplat, sau trecem peste asta ca şi cum ar fi un lucru banal şi fară importanţa. Sentimentul de haită flămândă este distrugător. Poate că a venit momentul să ne controlăm.

Niciun comentariu: